MELKTRANSPORT VAN DER BIJL

Ons verhaal

Thuis in de zuivelbranche

Melktransport gaat altijd door

Ons melktransportbedrijf zit midden in het Groene Hart, in Aarlanderveen. Vlak naast de enige molenviergang die wereldwijd nog in gebruik is om polders te bemalen. Een prachtige omgeving waar we elke dag van genieten. We wonen namelijk naast ons bedrijf, samen met onze drie tienerzonen.

Edwin van der Bijl aan het roer

Keuze om dag en nacht te rijden

Dat denken in kansen, zit er ook in bij Edwin. In 2003 wordt hij mede-eigenaar, en in 2008 neemt hij het resterende belang over. Met zijn vrouw Mariska is het gelukt om het bedrijf door te zetten én te laten groeien. Zo is de keuze om dag en nacht te gaan rijden (vanaf 2006) doorslaggevend geweest voor de constante groei.

Historie

Melktransport van der Bijl

Edwin werkt al sinds 1999 in het bedrijf, opgericht door zijn vader Gerrit in 1973. In dat jaar begon Edwins vader als melkrijder. Eerst met een bussenauto, later (vanaf 1980) met een tankwagen. Als Gerrit kansen ziet, laat hij die niet lopen. Ondersteund door zijn vrouw Riny breidt hij het bedrijf uit. Door diverse overnames groeit zo door de jaren heen het aantal tankwagens én het aantal medewerkers.

Snel schakelen

Met melkveehouders, zuivel­ondernemingen en collega-melktransporteurs

Edwin spreekt de taal van de melkveesector. Hij voelt zich thuis op het erf van de melkveehouder, maar net zo goed in gesprek met één van de zuivelondernemingen voor wie Van der Bijl rijdt. Ook met collega-melktransporteurs is de band goed. Edwin: “We snappen elkaar. Je kan met melk niet schuiven. Dat vraagt om flexibiliteit en elkaar helpen wanneer dat nodig is.” Is Edwin niet aan het werk, dan loopt hij graag de stal in of het weiland op om bezig te zijn met zijn hobby-vleesvee. “Ik moet elke dag wel even een koe zien.”

Rijd jij als chauffeur graag tussen de weilanden?

Ga rijden voor Melktransport van der Bijl.

Neem contact op

Melktransport Van der Bijl
Achtermiddenweg 2-b
2445 AA Aarlanderveen
info@vanderbijlmelk.nl